vineri, 22 aprilie 2011

Pregatiri de Paste










Pentru ca ieri a fost ziua in care se vopsesc ouale ne-am conformat si noi traditiei si am vopsit oua.Antonia s-ar fi bagat cu totul in vopsea.Oricum a facut o pasiune cu ouale colorate,cu 2 zile in urma a vazut o reclama intr-o revista si toata ziua mi-a cerut oua.Am fost la piata,am luat oua de lemn de care a fost tareeeee incantata.
Din cele vopsite ieri a reusit sa sparga deja trei,le-am ascuns caci le cerea sa se joace cu ele.
Si tot legat de reclame ...a vazut pe Minimax o reclama la mighty beanz....de cate ori era reclama Antonia era in culmea fericirii si cerea "Mami,mie Antonia...mie,mie".Tati i-a facut o surpriza aseara si i-a cumparat.A fost asa fericita.S-ar fi culcat cu ele...a improvizat cu tati topogan pentru ele si s-a tot jucat.
Astazi a fost ziua prajiturelilor ....mami a facut pentru prima data in viata ei cozonac(multumim,Adela, pentru reteta )din care am mancat amandoua de cum l-am scos din cuptor(se vede de altfel si in poza ce ciugulit e) si Antonia o "Alba ca Zapada" (asta dupa ce se manjise toata de capsuni).Eiii,nu ma credeti ?Am dovada.
Maine avem program de biserica si apoi spre bunici...Antonia e in culmea fericirii.
Aaaa...uitasem...pe langa prajitureala azi am avut si program de pictura.
Sarbatori fericite!

sâmbătă, 16 aprilie 2011

Reguli de buna purtare




Mda,sa recunoastem ...am o fata tare politicoasa!Pai de ce ?
-De cele mai multe ori saluta cand se intalneste cu cineva dar nu din proprie initiativa ci pentru ca i se cere:"buna".
-Pentru ca e o pisicoasa si a invatat sa spuna "te ogggggg" atunci cand vrea cu tot dinadinsul ceva si mai adauga la acest "te oggggg" si o figura poznasa si cativa pupici ....efect garantat.
-Pentru ca spune "pisi" de cele mai multe ori cand primeste ceva, de data asta fara sa i se ceara.Spre exemplu:
-Anto,ce mananci?
-Igggggg(covrig)
-Cine ti-a cumparat?
-Tataie....pisi(ma anunta ca i-a spus mersi)

-Pentru ca spune "pa" intotdeauna cand se desparte de cineva.
-Pentru ca a invatat sa imparta jucarii cu ceilalti copii afara,se joaca tare frumos cu ei,nu se crizeaza cand nu i se ofera tot ce vrea,ii lasa sa ii foloseasca jucariile, ii tine de manuta si socializeza tare bine.
-Pentru ca ,mai nou,a invatat sa spuna,indemnata de mami, "sau-mana" oamenilor mai in varsta.
-Pentru ca intotdeauna cand primeste ceva dulce cere o a doua portie dar nu ,nu pentru ea,ci pentru verisorul ei.
-Pentru ca a invatat sa isi astepte ,in parc, randul la leagan atunci cand e ocupat.
-Pentru ca atunci cand bea ceva si apoi regurgiteaza spune "padom" si se bate usor cu mana pe piept.
-Pentru ca intotdeauna cand stranuta cineva Anto spune "atate"=sanatate.

In alta ordine de idei...bifam 1 an si 10 luni cu o stare foarte buna,cu o capacitate de intelegere care ma uimeste,cu alintaturi si cu veselie(ce mult ma bucur ca au mai diparut starile de nervozitate).Inca se cere toata ziua in "base"=brate dar e vesela ,o cere cu zambetul pe buze,de cele mai multe ori ca sa ne iubim sau ca sa vada si ea ce fac eu cu nasul prin oale.
Are o perioada buna si la capitolul mancare ,insista sa manance singura si ii place teribil sa se hraneasca direct cu mana ,fara furculita si alte cele.Se vede si pe cantar ca mananca bine in perioada asta,a ajuns la 11,9 kg...iarasi nu am masurat-o in lungime ...desi primesc foarte multe remarci pline de surprindere cand spun varsta piticei...multora li se pare ca-i foarte bine dezvoltata si o catalogheaza ca avand 3 ani desi mie nu mi se pare nici grasa,nici inalta.
Astazi am fost in vizita la verisoara Denisa,internata la Budimex pentru o operatie de apendicita.Am fost uimita de reactia Antoniei ...se pare ca pitica noastra a ramas cu "traume" in urma internarii la Babes cu rotavirus.Era asa de pierita,se cerea numai la mine desi le cunostea bine pe matusi ,se auzea un bebe plangand pe culoar si atunci i se intensifica starea de neliniste.Ingheta cand se deschidea usa si intra o asistenta.Uimitor, dupa ce i-am explicat si i-am promis ca nu ramanem acolo ,ca stam doar putin sa o vedem pe Deny si apoi mergem acasa ,Antonia a redevenit copilul vioi cu chef de joaca...acum ma nelinisteste tare gandul asta si caut solutii salvatoare sa o vindec de fobia asta desi ...cand a mers la pediatra nu s-a manifestat asa ...cred ca tine de mediul de spital mai mult.
In rest...o frumoasa(zise cioara),o dulce,o vorbareata plina de energie si o lipicioasa santajista :D........pe care o iubesc enorm,enorm de mult.

duminică, 10 aprilie 2011

Candidat la" Copiii spun lucruri traznite"

-Antonia,unde ai fost tu cu mami si cu mamaia?
-Dame-Dame...tata-popa.
-Si ce ti-a dat tie tata-popa?
-Kakai
-Si mai ce?
-Din(vin) ...bun.

Imi cere "late cu kakai" ...bea jumatate din laptele cu cacao apoi se intoarce la jucarii.Eu ii intind paharul si zic:
-Anto,ia lapte cu cacao!
Antonia imi impinge mana si zice:
-Pase cu asta!!!!(...in traducere libera ......lasa-ma in pace cu asta).

Ma aude minunandu-ma de cate ceva si repeta dupa mine "Dame feeste!"(Doamne fereste!).

Ii declara lui tati :"Tati,ubec!"

luni, 4 aprilie 2011

Domnisoara "Nu veau"

Se pare ca am intrat in era lui "nu vreau".La tot ce i se cere Antonia raspunde "nu veau" sau "nu,maaaaaa" cu un botic care ne face sa ne intoarcem cu spatele sa nu ne vada cum zambim pe sub mustati.Sa vedem cat va tine noua era.