joi, 2 mai 2013

La, la ,la .........

Am "abandonat " pentru o perioada jurnalul ,nu stiu de ce , ma simteam prea obosita , prea acaparata de tot ce se intampla in jurul nostru incat nu imi mai gaseam perioada in care sa imi adun gandurile si sa scriu.

Ultima confruntare ....varicela.A inceput in vacanta de primavara ,timid la inceput cu o singura basicuta la piciorus pe care initial am crezut-o o batatura de la pantofii noi.S-a raspandit rapid ,fara niciun alt simptom .A avut 2 zile in care mancarimea a deranjat-o grav ,era irascibila ,plangacioasa ...pana am cumparat gelul pentru varicela din DM .A facut minuni pentru ea , i-a calmat mancarimea si a grabit vindecarea .Punctul doi ...plicitiseala ...sa stai inchis in casa nu e lucru usor ...in fiecare zi veneam de la serviciu cu o carte, o idee noua de "pierdut " vremea .Dar ...a trecut si asta ,acum suntem sigure ca suntem imune .

Desi nu are inca 4 ani ,Antonia  ne-a declarat ca este "indragostita " .Timp de o luna a mers la balet (am intrerupt acum 3 saptamani din cauza varicelei ).In clasa de balet este un singur baietel ,Vladimir, cu un anisor mai mare .In timp ce asteptam pe hol sa inceapa ora de balet ,i-l arat Antoniei pe Vladi :
-Uite,mama, a venit si Vladimir !
Antonia ,pe un ton "plicitisit":
-Daaa,am vazut ...dar eu m-am indragostit deja.
-Cum asa ,Anto? ....incerc sa o descos ...De cine ?
-De Rares ,colegul meu .
-Si ce inseamna sa te indragostesti ?
-Adica sa iti placa de cineva ,normal!!!!...vine raspunsul inteleptei Antonia.

Ne povesteste de Rares , ne repeta periodic ca e ,citez "marimea perfecta pentru ea " (sincer ,nu stiu de unde le scoate, noi nu o incurajam in sensul acesta).

Este fascinata de tati ,intreaba mereu cand ajunge acasa, vrea sa faca baitza cu el ,sa deseneze cu el ."Eu si  tati ne distram .Suntem  haiosi ! "...spune Antonia .

Planuieste deja petrecerea celor 4 anisori ...o vrea neaparat la Mcdonalds ,pentru ca a fost de doua ori la o aniversare acolo si are grija sa invite pe orice cunoscut ii iese in cale (adult sau copil ).

Ii place foarte tare sa cante ,sa danseze .La balet ii place foarte tare, se descurca destul de bine (zice doamna ) desi a pierdut destul de multe sedinte din cauza varicelei.
Cocheteaza cu literele ,ii place sa scrie (copiaza litere,cuvinte dar recunoaste doar cateva din ele ) ,coloreaza extrem de bine si de frumos ,de curand a  inceput sa deseneze si liber si sa se si inteleaga ceea ce deseneaza (deseneaza familia, copacei cu frunze ,soare , floricele ,pamantul ,cerul etc )...o las in ritmul ei ,atat cat cere si isi doreste ,nu insist si nu o fortez dar este un copil foarte curios si istet.

Are preferinte vestimentare foarte bine definite, nu o pot imbraca deloc in trening  ,nu se imbraca cu anumite lucruri pentru ca "nu se asorteaza " , prefera rochitele ,fustitele si colantii.
Adora sa mearga la gradinita desi anul acesta a fost unul tare urat din punct de vedere al sanatatii pentru Antonia .Isi doreste foarte tare sa mearga la gradi ,are prieteni acolo, copiii o asteapta si o intampina cu mare drag ,ar vrea sa ramana si la somn si chiar pana la incheierea programului ...asa de drag ii este.
S-a inaltat destul de mult in ultimul timp si la kilograme a stagnat si de aceea pare mai slaba , mananca pe toane si mai ales pe mofturi ,are putine mancaruri pe care le accepta ,putine fructe ,lactate foarte multe.Mi-a cerut in nenumarate randuri sa ii fac supa de linte (pentru ca este preferata ei si o mananca pe toata la gradi ).Am gasit linte, am gasit reteta de supa de linte turceasca ...a gustat de 3 ori dupa care mi-a trantit-o : "Nu e ca la gradi !Aia e mai buna!" .A doua zi ,ce au avut la pranz?Supa de linte .Cine a mancat-o pe toata ?....Antonia .

Asteapta cu mare nerabdare sa vina pe lume finuta noastra ,Rebeca Maria , pe care o vede ca pe o surioara .Povesteste tuturor despre ea ,cand mergem in magazin alege hainute ,jucarii pentru ea .

Antonia , aproape 4 ani