marți, 31 august 2010

Progrese...din nou

Mda...se pare ca blogspot-ul imi joaca feste.Reiau...se pare ca va trebui sa incep o serie de postari cu denumirea progrese 1,2,3 etc,saptamanal voi avea "material" de pus pe "hartie",proaspat ,proaspat caci Anto ne incanta zilnic cu noi perlute si mi-ar parea asa rau sa le pierd.Deci ,in ultimele zile :
-am inceput sa ne spalam cei 4 dintzisori din dotare cu degetar si pasta nenedent pt bebelusi pana la 2 ani.E asa incantata,sta cu gurita deschisa si se amuza toata cand ne "jucam" cu degetarul.Plus ca ii place si gustul pastei de dinti.:D
-a invatat sa trimita bezele(lui tati in mod special cand pleaca la serviciu.E asa de scumpa,cu toata manuta pusa peste gurita tuguiata...imi vine sa o pap.
-e o mare harnicuta...a invatat unde-i cosul de gunoi asa ca tot ce prinde pe jos ajunge in cos,nu inainte de a ma anunta ca ea a mai gasit kk pe jos.
-un progres mic inregistram si la capitolul olita...nu-i chiar constanta treaba dar a inceput sa spuna kk inainte de "aparitie".
-zilele trecute a incasat prima palma peste fatzuca de la o pustoiaca tare artagoasa din fata blocului...cu doar cateva luni mai mare decat ea...ramasese mititca asa debusolata,cu niste ochisori mari se uita cand la mine,cand la "agresoare",era limpede ca era socata si nu intelegea ce s-a intamplat.
-cred ca se pregatesc si incisivii laterali sa iasa,are o perioada cu somn mai agitat,mananca destul de putin,baga iar tot ce prinde in gura si baleste la greu.
-avem o mare problema cu laptele...bea din ce in ce mai putin,la culcare abia daca bea 100 ml,se mai trezeste pe la 6-6.30 si cere APA,APA(vrea,de fapt,lapte ,am incercat cu apa si nu merge) si apoi nani pana la 9.30-10(sunt fericita ,din punctul asta de vedere,imi scot parleala pentru toate lunile cu treziri la 7-7.30.).
-azi am incercat pentru prima data mierea ,in combinatie cu unt pe painica.A fost tare incantata,a papat 2 felii.
-azi am pus husele caruciorului(toata vara am folosit tricicleta)...a fost asa de incantata de el incat a trebuit sa o plimb prin casa cu caruciorul(afara ploua,din pacate).
-alintatura mica,atunci cand vrea in brate se prinde de picioarele mele si maraie iar daca sunt la chiuveta la bucatarie ,ma impinge sa-si faca loc sa intre sa ma poata apuca de picioare.E asa lipicoasa,o iau in brate,isi pune capul pe mine si "toarce" ca o pisicuta.
-una din distractiile ei preferate...se urca in spatele meu si ne jucam "de-a calul",asa ca daca ma prinde ca stau jos si are acces la spatele meu ,se catara maimutica imediat si cere "caluuu,caluuu".
-o intreb unde-i tati,mamaia,tataie etc si ii arata cu degetelul iar daca acel cineva nu-i acolo spune pe un ton grav "aaaaaa" si ridica din umeri si manute(eu ii ziceam mereu aoleuuu,nu e tati).
-acum,dupa baie...iau bete de urechi sa-i scot mizeria din nas dupa ce pusesem ser...mi-o ia inainte si o vad cum se chinuie sa bage betisorul in nasuc.Ii dau apoi unul de-al ei de urechi si ii arat...cealalta ureche si-a sters-o ea :D.
-ia peria de par si se piaptana,clamutele ,bentitele se chinuie sa si le puna in par.
-are vointa si vrea sa manance singura...iaurtul jumatate e pe jos,lingurita ajunge rasturnata la gurita dar fata are vointa.
Atat reusesc sa imi aduc aminte acum...sigur mai uit cate ceva...si tare rau imi pare.

2 comentarii:

  1. Foarte frumos ca ai reusit sa descrii toate momentele prin care treceti acum.
    Cu spalatul pe dinti e super tare. Si al meu e incantat dar, cel mai tare de degetar. Acum cam as vrea sa-l pun pe periuta normala caci are de multisor si asteapta cuminte in canuta.
    Calutul e jocul favorit al oricarui copil.
    Este iubareata Anto ceea ce-mi spune mie ca si voi ii aratati multa, multa iubire. Si Stef e iubaret foc, nu doar cu noi, cu copiii mici, in special, si neajutorati. :)
    Cu palmuta pe care a primit-o...ce sa zic?! Cam nasol! Sa nu o inveti sau sa nu o lasi, parerea mea, sa riposteze. Apoi asa se invata. Si intelege ca este normal si va face dinainte gestul de a fi "atacata".
    Cu betisoarele de urechi al nostru inca nu se ajuta singur. Defapt nici nu-i plac. Incerc mai des sa-l invat cu servetele umede sa curete, am observat ca ii place si face chiar singurel progrese.
    Cu luatul in brate tar greu este! Nici nu poti sa o lasi dar nici sa o iei mereu. Insa nu te lasa inima cand face gesturile alea tandre cu picioarele tale. Am patit si noi si inca mai patimim pt ca nu am reusit sa-l dezvat de luatul in brate.
    Va doresc sa faceti si mai multe progrese si repede ca sa mai stea si mami linistita! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim,incerc sa surprind cat mai mult din activitatile ei zilnice ,vreau tare mult sa stie cand va fi mare cum a evoluat ea ,mogaldeata.
    Cu palmuta...stie f bn ca e interzis sa loveasca,a avut o perioada de cateva zile de "agresivitate",ne-am "certat",am "discutat" si am transformat lovitul in mangaiat.Ea este un copil usor timid ,nu riposteaza,nici nu a stiut cum ,nu mi-e frica de agresivitate,mi-e teama mai degraba ca se va integra mai greu din cauza timiditatii.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere