marți, 2 noiembrie 2010

1 an si aproape 5 luni






Inca un pic si bifam un an jumatate...unde a fugit jumatatea asta de an ,sincer ,nu stiu...imi amintesc ca am sarbatorit prima aniversare si apoi ,parca toate evenimentele imi fug prin fata ochilor.Imi propun zilnic sa mai scriu cate ceva dar fie nu ajung in fata laptopului ,fie ma "blochez" si nu stiu cum sa descriu mai bine amalganul de sentimente.
Personajul principal (care la ora asta face nani) se dezvolta bine...mai usor cu greutatea (desi mananca tare bine ,si muuuullt),are 10,7 kg si nici nu este un copil inalt(are vreo 78 cm),desi foarte multa lume imi spune ca e foarte bine dezvoltata si sunt uimiti cand le spun ca are 1 an si 4 luni.
S-a acomodat bine cu bunica,desi ,de multe ori,cand ajung acasa,imi primesc "pedeapsa " pentru ca o las cu bunica,pedeapsa manifestata prin tantrum-uri,carora uneori le gasim modalitatea de rezolvare,alteori e un mic catar si ,oricat de mult as incerca,ea o tine pe a ei...si uite asa ma enervez si eu si ne "certam",ea se uita urat la mine(daaaa,a invatat sa se uite urat si e tare comica ) si isi incepe "spectacolul " de plans.In weekend,cand se trezeste si ma vede e asa de fericita,e toata numai zambet,se uita la mine si tot repeta "mama,mama",se mai alinta putin cu capul pe mine,iarasi se ridica ,se uita si zice "mama".Se vede ca-i fericita ca se trezeste cu mine.
La capitolul limbaj nu inregistram mari evolutii :a invatat sa spuna pitic (dar intr-un mod tare comic ,care nu poate fi reprodus in scris ),maî(mar),cacao(asta cand cere cereale cu lapte ,e innebunita dupa cerealele Nesquik).Stie cum fac toate animalele,recunoaste si arata unde sunt ochisorii,urechile etc,ii place la nebunie sa se plimbe cu masina,daca ii spun ca mergem pa-pa ,replica Antoniei este "brummmm-brummm".
E tare iubareata,ne pupa toata ziua,daca ii cer eu pupici ,se intoarce automat apoi si spre tati,si zice "tata ,tata" si intinde gurita sa ii dea pupici si lui ,si invers.
Sambata seara am fost in vizita la prietenul ei,Mihnea...a fost o nebunie...s-au alergat unul pe celalalt,au chiuit ,s-au jucat ,s-au pupacit...Antonia l-ar fi pupat non-stop si cand Mihnea se plictisea,Antonia alerga prin casa dupa el sa il pupe.Duminica am fost la zoo,dezamagire totala,2 animale amarate acolo,dar Antonia a fost incantata ...inca ne spune daca o intrebam unde a fost "brumm,brummm(adica cu masina ),uuuuu(maimuta ),caca(avea o maimutica o tumoare la poponet),sau ne spune cum ragea un cerb de acolo dar nu am putut sa o filmez si nici nu pot reproduce in scris :)).E ea insasi o mica maimutica,reproduce tot ce vede la noi,diverse actiuni,diverse expresii ale fetei,retine repede tot ce i se arata(acum s-a trezit si sare in pat :D).
Ieri si astazi a fost cu mine la munca (pentru ca a fost vacanta ,a fost programul lejer),a fost tare incantata,nu o mai puteam lua de acolo ,a fost rasfatata de toate fetele dar ea a fost tare rezervata si nu prea a socializat.
Ca sa o protejez de episoade dese si urate de gripa ,dupa ce am discutat cu pediatra de ma mine de la serviciu si cu pediatra ei,am decis sa ii dau Antoniei mini martieni ,sirop,15 zile timp de 3 luni ,si sirop de propolis cu echinaceea ,pe toata perioada rece.Si tot in acelasi sens ,ieri ne-am facut ,si eu ,si tati,vaccinul antigripal,sa nu ii mai aducem acasa toti virusii.
In rest...se dezvolta bine,e un copil normal pentru varsta ei.Inca mai am semne de intrebare legat de piciorusele ei si parca as mai consulta un alt ortoped.Inca ma mai gandesc...
Nu mai reusesc sa scriu,gata...isi cere dreptul la atentie.

4 comentarii:

  1. vai de mine ce frumoase v-ati facut! si ce vorbarete! e o dulce in filmulet.tineti-o tot asa si sper sa treceti cu bine iarna asta care se anunta atat de grea. pupici multi,multi!

    RăspundețiȘtergere
  2. de cand asteptam vesti de la voi!!!! ma bucur tare sa aud ca sunteti bine. Felicitari Antoniei pentru toate progresele... si la cat mai multe! :)
    ... despre suparare, cred ca va trece cu timpul... cel putin pana la gradi, ca banuiesc ca atunci o vei lua cu tine si va fi fericita sa fie in acelasi loc cu mami... chiar daca o ateriza in alta grupa, macar veti fi mai aproape.
    pupam

    RăspundețiȘtergere
  3. Da.Chiar asa .Si eu am "mustrat o" pe mami ca nu mai stiam nimic de pitica ;).Bravo, Anto pt toate progresele , pentru toata bucuria pe care o aduci parintilor tai,pentru veselia ta.Sa va fie sanatoasa din plin , e cel mai important.Ce a crescut , nu mi vine sa cred!!
    Multi pupici de la noi pt amandoua!

    RăspundețiȘtergere