duminică, 30 ianuarie 2011

...cum e sa fii poznas la 1 an si 7 luni sau Antonia revine :D






Nu am mai scris de mult din motive de timp...sfarsit de semestru,situatii multe de terminat,acasa destule de facut,copil plictisit de stat in casa din motive de ger ,ce abia asteapta sa ne jucam.Acum doarme langa mine din motive "burticoase" .Tocmai ce am contactat un pui de enterocolita infectioasa de la verisorul mai mare ,noaptea trecuta nu a dormit prea bine,cred ca a baut 1 litru de apa,la pranz s-a trezit destul de repede tot din cauza crampelor.Tratament:enterol,hidrasec,debridat si ceai de menta pe care nu il vrea de fel.Acum a adormit in timp ce se uita pe o carte.
De cand nu am mai scris ,Anto si-a descoperit o noua pasiune,a inceput sa vorbeasca destul de mult,repeta tot ce aude desi ,cele mai multe, stalcite,a inceput sa lege 2-3 cuvinte.
Ziceam de o noua pasiune ...Locul lui Apapa a fost luat de catre noua "vedeta " ,Winnie ,caruia ii spune "Uini" .Recunoaste toate personajele desenului animat,episodul ei preferat fiind "Marea aventura a Purcelusului " pe care l-am vazut de nenumarate ori ,la fel ca "Alba ca Zapada ".Magarusului Aiurel ii spune "Aulel ",Iepure e "Epue ",Kanga e "Caga ",Roo e "Lu", Tigru e "ueeeeeeeee"(asa cum rage orice felina salbatica ":D ).Numai Purcelus saracul ramane nedeslusit ,probabil e prea greu pentru ea.Apapa nu a fost definitiv uitata ,ne mai uitam cand si cand la ea, se joaca inca cu papusa Alba ca Zapada si cu "nenea"(printul) pe care l-a primit cadou de Sfantul Anton(ne arata cum nenea o pupa pe Apapa in desene si se amuza pe seama asta,mai hraneste piticii care stau vesnic fara pantaloni="pitiini" pe ei ,la doleantele Antoniei).Se plictiseste tare in casa pe vremea asta ,iesim destul de putin afara,mai ales ca-i plin de gheata,ea vrea sa mearga pe jos,aluneca,apoi se cere in brate si e tare greu sa cari 11 kg si un pic plus imbracamintea de iarna.
Este un copil cuminte,slava Domnului,linistit ,nu ne creaza probleme de comportament.Cand si cand se mai "revolta "ea dar ii trece repede.Coopereaza cand o rog sa imi aduca sau sa faca un lucru,e dornica de cunoastere,iubeste in continuare sa ne uitam pe carti si sa ii explic tot ce imi arata ea,ii place sa deseneze ,face "ousoare "toata ziua,inclusiv pe pereti :)),recunoaste 3 culori portocaliu =piticaliu,verde=dede si rosu=osu.Stie spre exemplu ca bradul=badu este "dede" ,ca portocala e "piticaliu ".Ii place la nebunie sa sara in pat...la inceput sarea tinuta de maini ,acum sare singura.Il invita si pe tati uneori cu ea spunandu-i "tata,sai"=tata,sari!.Ieri ma ia de mana,ma trage afara din bucatarie si imi spune "mama,iesi !.Clar,nu il pronunta pe R,ci il substituie cu L sau il omite.Urca scarile si le coboara singura,cand are chef ,pana la etajul 3.
Cateva cuvinte noi (nu cred ca voi mai putea tine evidenta de acum inainte cu toate cuvintele noi caci zilnic apar multe ci le voi consemna doar pe cele care mi se vor parea amuzante ):
-ne arata partile corpului dar acum le si denumeste pe unele dintre ele cum ar fi "ochiu","picial"=picior, "secete"=degete.
-preferata in domeniul alimentatie ramane carnea ="cane" si ,daca ar fi dupa ea,ar manca toata ziua "cacai"=tot ce-i dulce la Antonia e cacao,pana si covrigeii tot cacai sunt.A prins un obicei ca,atunci cand venim de la serviciu sa ne intrebe la usa daca i-am adus "cacai".Daca tati pleaca la serviciu e atentionat sa ii aduca "cacai".Binenteles ca nu primeste mereu dar ea insista,poate ne prindem pana la urma :)).Ii place sa manance si "pine"=paine proaspata ,dar si fructe ,"mei"=marul e in top in preferintele ei,mananca foarte bine si placinta cu mere,cu legumele stam mai prost.
-unele obiecte de imbracaminte cum ar fi:"dzeaca"=geaca,"pitiini"=pantaloni,"papo"=pantof,"seoseote"=sosete,"pepes"=pampers.
Daca o intreb cum o cheama spune "Anto "si are "tei"ani :D ,asta nu stiu de unde.Numara spunand doar "tei,sase,sate"=trei,sase,sapte si uneori si "dece"=zece.
Printesa,iubita ,sufletelul lui mami este ,inevitabil ,Anto...asta-i raspunsul pe care il primesc cand o intreb.
Nu avem niciun progres la capitolul olita sau suzeta.
Ne-am stabilit o noua regula de seara:un pupic pentru mami,unul pentru tati,ne inchinam si apoi ,obligatoriu ,adoarme cu capul la mami pe piept ...transfer in patut dupa ce e total adormita,desi tati ar pastra-o cu noi in pat sa doarma cu nasul in buclele ei.Recunosc ,si mie imi place,dar e mai bine pentru ea asa.
Ma bucurc enorm ca nu a avut niciun episod de gripa iarna asta,doar cateva zile de nasuc infundat si niste mucozitati incolore de la frigul de la sanie.
Cam astea-s noutatile despre Anto...imi pare nespus de rau ca nu ma lasa defel sa o filmez ,cum ma vede cu camera ori se inhiba ori o cere sa il vada pe bebe.

6 comentarii:

  1. Felicitari!Chiar eram curioasa ce ati mai facut!Ma bucur ca Anto e o fetita la fel de cuminte si intelegatoare pana acum!Cat despre olita si suzie, eu zic sa n o fortati.Si Daria adoarme tot cu suzie, iar acum de cnd cu explozia asta cu dinti , masele buluc, o mai cere draguta cateodata , o linisteste si calmeaza putin.Bravo pt comunicare, noi aici stam tare prost :(, dar are timp sa recupereze.Pupici pt fete!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dana...multumim!Problema e ca la noi nu e doar la somn ci non-stop daca se poate si din cauza asta ii apar si bubite in jurul guritei.Cu olita...asteptam vara!Pupam si noi!

    RăspundețiȘtergere
  3. felicitari pentru toate progresele intregistrate si la mai mare! :)
    e dulce rau de tot cum inca isi spune ea bebe. :) ... iar mami e tare frumoasa cu parul intins (banuiesc) :)
    Sper sa treceti repede peste episodul burticos si sa nu mai aveti parte de episoade dintr-astea. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabi...multumim.Cand vb despre sine isi spune acum "Anti"...doar pe camera e bebe ...nu stiu de ce ,in poze pe laptop,in albume e Anti.Multumesc de compliment,nu e intins,e doar tuns si suvitat.
    Din pacate episodul burticesc se prelungeste.Sa vedem maine ce ne iese la analiza.Pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa nu- i fie cu deochi,ce frumoasa e si vrednica fata de noi.Nici copilasul meu nu sta la pozat si mai stiu si pe altii care se chinuie.pupam fetita carliontata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce vorbareata e Anto! sa fie sanatoasa ca frumoasa si desteapta e!

    RăspundețiȘtergere