duminică, 17 iunie 2012

...Update

Nu am mai scris de foarte mult timp.De ce ?...nici eu nu stiu prea bine ...lipsa de timp,de inspiratie ...nevoia de o mica pauza de la tot si toate ..
Prinsi in tumultul vietii cu dimineti pe fuga ,contra timp, echipare in 2 timpi si 3 miscari, solicitarile de la serviciu impletite cu nevoile Antoniei ,novice in toata treaba cu grupa mica ,cumparaturi , iesiri in parc sau la joaca,in fata blocului cu sacul de papusi (asa cum faceam si noi cu 20 de ani in urma),trotinete,mingi ,role ,creta si tot ce nu mi-ar trece mie prin cap ,ca sa nu mai pun la socoteala  nevoile casei (mancare,curat,spalat,calcat)...uitam sa ne mai oprim din cand in cand ,sa luam o gura de aer ,sa ne amintim pentru ce traim si sa ne punem ordin in valori.
Asa am patit si noi ....24 de ore sunt prea putine intr-o zi cat sa incapa toate nevoile noastre asa ca unele lucruri le lasam neterminate ...asa cum am lasat blogul sa dormiteze alene mai bine de o luna. ....o luna in care s-au intamplat destule ...
Anto merge la gradi ,la grupa mica, e cuminte (poate prea cuminte) ,isteata si rusinoasa (si asta,din pacate, nu lasa sa se vada cat de frumoasa e in  interior si cat de isteata poate fi la doar 3 ani).Nu ,nu vreau sa fiu  modesta, poate doar un pic subiectiva dar lucrez cu copiii de ani de zile asa ca stiu ... sunt extrem de mandra sa am un asemenea copil .
Are o capacitate de memorare foarte buna si informatiile le pastreaza pe termen lung  , ii place foarte mult sa cante si sa danseze ,sa "citeasca" si sa i se citeasca( aici m-a mostenit pe mine) , sa se joace cu papusile (jocuri de rol foarte frumos dezvoltate) si iubeste copiii .Foloseste foarte bine trotineta de ceva timp iar de ziua ei a primit role pentru ca "cel mai mult in viata asta imi dolesc sa am lole".In maxim jumatate de ora se plimba singura prin jurul blocului .
Dupa 2 luni de convingere ca isi doreste sa-si sarbatoreasca ziua de nastere la Mcdonald's(asa cum vazusese la verisorul ei) si-a schimbat ferm decizia dupa ziua de nastere a unei colege  .Asa ca cei 3 anisori i-am sarbatorit la gradi impreuna cu colegii .Pentru ca viata la 3 ani este roz ,torturile au fost cum altfel decat...roz ...cel de la gradi cu Mica sirena iar cel de acasa cu Hello Kitty .
Ne-am tras un pic rasuflarea dupa ziua de nastere si a doua zi am bifat si prima serbare la grupa mica, primul rol ...Rozioara,fluturasul roz .
A fost asa cum ma asteptam sa fie ...cuminte,ascultatoare ,o sorbea din priviri pe Doamna Alina sa nu greseasca ceva ,atenta la orice miscare a cantecelor .A fost extraordinara ,simteam ca-mi bubuie inima de atata mandrie ,iubire  si emotie .
Doamne ,am un copil minunat ,o binecuvantare !Cum sa nu te topesti si sa  nu-ti vina sa strigi : am cel mai minunat copil din lume!
Dupa baita de seara,frichineala si povestea de rigoare ,ma ia de gat ,isi lipeste nasucul si obrajorii de mine si-mi spune :'Te iubesc,mami!Mi-a fost dol de tine!" desi ,in majoritatea zilelor,suntem mai tot timpul impreuna (la gradi ma vede des,are voie sa vina sa ma vada,sa-mi dea un pup daca simte nevoia ,la pranz mancam impreuna ) ...sau cand  Mos Ene mai are de lipit ultimele 2 -3 gene si  ii soptesc :Te iubesc,mami!" ,ea imi raspunde soptit "si eu " .

De ziua ei , mi-a inseninat ziua cu 2 perlute scoase dis de dimineata, inainte sa plecam de acasa :
-Mami , de ce ti-ai pus lochia asta asa ulata pe tine ?...si eu care credeam ca m-am imbracat dragut.

...apoi ,cand luam tortul din frigider ,ii spune bunicii :
-Mamaie ,silena de pe tortul meu e mai glasuta ,asa ca mami ! ... motiv intemeiat sa te apuci de o noua cura de slabire.






3 comentarii:

  1. Minunata!
    Si minunate sunt aceste momente alaturi de micile noastre minuni!

    RăspundețiȘtergere
  2. E minunata, o scumpete dragalasa si delicata. Sa va traiasca printesa si sa fii mereu asa mandra de ea.
    Va pup cu multa dragoste de departe.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim pentru gandurile frumoase si vi le intoarcem cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere