joi, 29 decembrie 2011

Intalnire cu Mosu' sau "prima serbare "






..."Peste 2 zile ma duc cu mami la selbale la Mosu'!"...."maine ma duc cu mami a selbale la Mosu' !" spunea incantata Antonia tuturor.Repetam poezia zinic ,cantam cantecelul cu Mos Craciun si pe cel cu bradul ...vorbeam despre cum vine el cu sania trasa de renii in frunte cu Rudolph cel cu nasul rosu.Asteptam tare nerabdatare ... amandoua.Insa... a ajuns la gradinita usor fastacita si emotionata.S-a ascuns in sufletul meu sau al bunicii si a refuzat sa vorbeasca cu copiii sau cu adultii.Nici pomeneala sa vrea sa urce pe scena cu copiii si sa spuna poezia .Ce-i drept nici nu am insistat,nu vreau sa-i creez stari de frustrare sau de teama fata de vorbitul in public ,urcatul pe scena.Cunoscandu-i firea (are nevoie de un pic de timp pentru a se obisnui cu spatii,oameni ,situatii noi) am lasat-o sa admire spectacolul din randul publicului.Bucuria sosirii Mosului a scos-o instant din acea stare ...a urcat singura pe scena cu un zambet larg pe buze ,a cantat impreuna cu ceilalti copii iar cand Mosul a urcat langa ei sa se aseze pe scaunul destinat lui Antonia a fugit drept in bratele lui ,fara retineri,fara temeri .Aparitia Mosului a fost "clik-ul" care a activitat reactia Antoniei ,din momentul acela pitica a spus poezia ,i-a raspuns Mosului la intrebari.Desi era strumfita grupei ,ceilalti copii avand 6-7 ani,a fost singura care a fost pe faza cand Mosul i-a intrebat daca il cunosc pe Rudolph.Antonia a strigat tare "Daaaaa,e un len"."Si cum are nasul?...."losu"...capata Mosul un nou raspuns ,tot de la strumfita.De pe locul ei din coltul scenei aplauda si radea cu tot sufletelul ,ii indemna pe parintii din public sa ii aplaude pe copii atunci cand acestia uitau ..."apauzeeee!" se auzea ca un glas de clopotel.Cadoul a fost motiv de mare bucurie ..."mamiiiiiii,poate mi-a adus-o pe Cassie !" -spunea euforica strangand pzchetul frumos ambalat la piept ."Mamica, Mosul cred ca o va aduce pe Cassie acasa,sub bradut.Hai sa vedem ce ne-a adus acum!"-incerc eu sa nu-i scad din entuziasm.
-E Balbi,mami,uite, zeziiii!E Balbiiiiii!"-strange papusa la piept si o iubeste de parca ar fi prima papusa din viata ei.
-Mosuleeeeee,uite ,zeziiiiii!E Balbiiii! ...merge Antonia cu papusa si i-o baga Mosului sub nas in timp ce alt copil incearca sa ajunga sa-si primeasca si el cadoul.

Finalul aduce dorinta Antoniei de-ai cunoaste pe copii si de a se juca cu ei .
-Mami,cum o cheama pe fetita ?Si pe baietel?
Timpul ramas e totusi scurt.Toti se grabesc spre parinti si spre casa.
Vom mai avea si alte ocazii de socializare si de joaca...de la toamna chiar cu colegii de grupa "adevarati" ...strumfeii de la grupa mica.

2 comentarii:

  1. cine e copilul asta mare?? :))) Nu-mi vine sa cred cat de mare a crescut!!!! E superba... si eleganta nevoie mare! :P

    Un An Nou fericit!

    pupam!

    RăspundețiȘtergere
  2. :))))))...da,da,Antonia e!Multumim!Un an fericit si frumos si voua!

    RăspundețiȘtergere