sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Magie ...in bucatarie

...nu ,nu m-am apucat de facut lucruri deosebite in bucatarie ,nu sunt mare fan bucatareala desi gatesc cat sa nu murim de foame si ce- i drept ,din cand in cand,imi place sa prajituresc.Intamplarea a facut ca aseara sa gasim intr-un dulap in bucatarie un recipient de facut baloane.Baloane pe care Antonia nu a reusit toata vara sa le faca.Bucurie mare ..."mamiiii,fa baloane !!!!" ...si am tot facut pana am obosit .
Asa ca s-a pus ea pe facut baloane...si a reusit.Jumatate de ora numai asta a facut si a distrat-o la culme.Asa ca vreau sa consemnez ziua de ieri ca prima data cand am reusit sa facem baloane.

Tot in bucatarie se desfasoara o activitate tare draga ei : ne jucam cu plastelina ,facem o multime de forme,unele imaginare ,invatam tehnici de lucru si chiar ii reuseste.
Suntem artisti ,dom'le, ce mai!Mai nou ,de vreo 2 saptamani e fascinata si de colaj ...decupam o gramada de imagini din revistute (mami) si ea le lipeste .Consemnam si prima felicitare facuta pentru tataie Nelu de ziua onomastica realizata superb(cu 30% ajutor de la mami).

Tot de-ale Antoniei:
-Se dezbraca in proportie de 90% singura , la imbracat inca ma lucram;
-Mananca singura(foarte mofturoasa in perioada asta);
-Stie nenumarate catece si poezii,inclusiv in engleza ,numara pana la 10;
-Limbajul este extrem de dezvoltat ,omitandu-l in continuare sau substituindu-l pe r.Aaaa,si este si sasaita.
-Greutatea stagneza de ceva vreme pe la 13 kg in schimb s-a inaltat -93 cm.
-Este in continuare fascinata de roz si de tot ce-i sclipicios.Cere cu insistenta sa ii fac unghiile desi stie ca unei fetite i s-a imbolnavit unghiuta de la oja(normal ca nu-i satisfac dorinta) ,isi da cu balsam de buze Nivea (roz binenteles ) si e foarte mandra de ea ,astazi am rugat-o sa arunce la cos un rimel vechi de-al meu,a iesit din baie cu el si a zabovit ceva pana s-a intors la mine.Rezultatul : era neagra pe amandoi obrajii :)).Plecam la cumparaturi cu gentuta dupa noi.Isi aseaza cu grija in portofelul ei cu printese(daaaaa,tot roz) telefonul roz, o perie roz ,un carnetel roz si un creion (exact ,roz) si apoi intreaba "Imi dai si mie un ban?" pe care il indeasa bine in portofel.
-Are o deosebita grija in continuare de "frate-miu" caruia ii pune pampers,ii da lapte si branza,ii face baie cu ea .Ii tot schimba numele in functie de sex(cateodata e fata,altadata e baiat )...astazi spre exemplu l-a chemat Matei,Jim si Alex.Deasemenea foloseste foarte multe nume inventate intrucat ,in perioada aceasta ,toate animalutele,toate personajele trebuie sa aiba un nume si acolo unde mami sovaie apar numele unicat ale Antoniei.
-Manifesta cu inversunare prin casa strigand "Jos ,Basescu !!!!"
-Ii place extrem de mult sa danseze."Mergem " des la bal (imbracata cu rochia de la nunta finilor) caci ea este Aulola ,eu sunt Belle si tati,inevitabil ,"plintzul".
-Ieri mi-a spus pentru prima data :"Mami,eu nu vleau sa clesc male.Vleau sa laman mica ,mica!"M-am si speriat la inceput caci ea nici nu suporta sa spui in vreo discutie despre ea ca-i mica .
-Ne alinta de 2 zile cu "mami e mamica mea si tati e taticul meu " si daca ma vede ca mustacesc ma "mustruluieste " : mamiiiii,nu lade!".
-este intr-o noua perioada "cu mami" .Numai cu mami se pot face toate lucrurile ,masa de pranz cu bunica e luata cu greu caci ea vrea sa o astepte pe mami.
-canta.Canta mult si binisor .Are ureche muzicala si tendinte de "compozitor " caci de multe ori trece de la cantecele invatate la cele cu cuvinte "antonesti ".
-intrebarea din ultimele zile :"ce face chestia asta ?" aratandu-ne diverse obiecte.
-o alta expresie favorita(nu stiu de unde prinsa )- "e smechelie ".
-"Tatiiiii,nu spune mistoooo!E ulat sa spui mistooooo!Se spune flumos !" are grija sa-l corecte pe tata sau
-"Nuuuu,nuu si nuuu!Mi-a fost dol de mami si acum a venit acasa si vleau sa stea cu mine!" ii spune lui tati cand ma ruga sa ma duc cu el 5 minute pana la masina.
-ii plac foarte mult desene cu Hello,Kitty ,Capsunica Prajiturica si Franklin (pe care isi doreste foarte mult sa il cumparam dar pe care ,din pacate,nu-l gasim) pe care le urmarim pe internet.
-isi baga nasucul mic si carn in laptopul meu sa-si puna ea urmatorul episod dar mai atenteaza si la alte butoane sa vada ea ce se intampla .Daca se strica sa speram ca-l repara tati :D
...si as putea continua la nesfarsit ...parca as fi mama :)).

4 comentarii:

  1. :) hihihi, o domnisoara in toata regula! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte,foarte frumos povestesti!Anto este o isteata,mami este o norocoasa cu o asa fetita.Cred ca asta e cea mai frumoasa perioada a copilariei,spun cele mai fascinante si dragute lucruri.
    Va pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intradevar ,sunt nemaipomeniti la varsta asta cand te uimesc cu multe lucruri, cand le stalcesc ,cand sunt interesati de tot ce e nou in jur.Eu ,sincer,nu vreau sa mai creasca.E varsta perfecta :D.Va pupam si noi!

      Ștergere